ICT applicatiemedewerker Inge over haar job

Ben je een solist of een teamplayer?

Zonder twijfel een teamplayer. Je komt zoveel verder als je kennis en expertise samenbrengt en deelt. Dat vind ik trouwens heel tof binnen ons team: de ene is een technisch expert, de andere een netwerkbeheerder, … We hebben elkaar nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Omschrijf jouw job in drie kernwoorden.
Mijn job is afwisselend, uitdagend en vernieuwend. We ontwikkelen telkens nieuwe applicaties of zoeken naar nieuwe oplossingen.  De ene dag ben ik met dit bezig, de volgende met iets heel anders. Als applicatieverantwoordelijke voor een aantal grote applicaties in huis, heb ik veel contact met de eindgebruikers.

Waaruit haal je het meest voldoening?

Mee een tool kunnen ontwikkelen waardoor medewerkers op de werkvloer gemakkelijk kunnen werken, geeft zeker voldoening. Maar wat ik vooral ook heel boeiend en belangrijk vind aan werken in een ziekenhuis, is dat je onrechtstreeks bijdraagt aan het welzijn en de zorg voor de patiënt. Met onze IT-applicaties eraan meehelpen dat voor de patiënt alles vlot verloopt; dat menselijke aspect is voor mij heel belangrijk. In een metaalfabriek werken zou niks voor mij zijn (lacht).

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Ik hoop dat ik dan hier nog altijd aan nieuwe uitdagingen en mooie projecten kan werken. Ik heb tijdens mijn loopbaan in het ziekenhuis een brede kennis kunnen opbouwen. Die kennis komt in nieuwe projecten heel goed van pas. Het doet me plezier dat ik me mede daardoor binnen het team nuttig kan maken. Ik hoop trouwens nog mee te kunnen verhuizen naar het nieuwe ziekenhuis.

 

Hoe ontspan je je na het werk?

Ik loop drie keer per week 10 tot 12 km. In hartje winter doe ik dat ’s avonds, maar de rest van het jaar is het op twee dagen mijn ochtendritueel vóór ik ga werken. En voor de 10 km naar het werk spring ik op mijn Jessa fiets. Voor mij is dat de perfecte start van de dag. Ik zit dan boordevol energie! Ik loop ook ieder jaar mee tijdens Dwars door Hasselt, in een Jessa shirt natuurlijk (lacht).

 

Welke kwaliteit wordt het meest onderschat op de werkvloer?

Het feit dat we op ICT 24/24u, 7/7 dagen via een wachtdienst beschikbaar zijn. En als er zich een IT-probleem stelt, moeten we snel en goed onder druk kunnen presteren. De informatie over de patiënt moet natuurlijk zo goed mogelijk beschikbaar blijven zodat de diagnosestelling en behandeling niet in het gedrang komen. Als IT-er van wacht doe je dan de eerste analyse van het probleem en bekijk je wie van de collega’s je moet optrommelen. Je staat er natuurlijk niet alleen voor, maar samen dragen we wel een belangrijke verantwoordelijkheid.