Medisch secretaresse Kimberley over warme zorg

Kimberley Verboven koos er 4 jaar geleden, meteen na haar studies medical management assistant, bewust voor om in een ziekenhuis te gaan werken. “Niet alleen zijn de uitdaging en de kansen om door te groeien groter in een ziekenhuis, ook het veelvuldige contact met patiënten vind ik een belangrijk pluspunt,” vertelt Kimberley. “In het begin werkte ik vooral aan de balie en typte ik medische verslagen uit. Intussen sta ik in voor de coördinatie van de administratieve taken, inclusief aansturing van de andere secretariaatsmedewerkers. Daarnaast coördineer en beheer ik ook de planning en de agenda’s van de abdominaal chirurgen.”

 

Empathie

Kimberley runt samen met twee collega’s het medisch secretariaat van de 5 abdominaal chirurgen. “In onze job als medical management assistant is het belangrijk dat je patiënten op hun gemak stelt, hen met de nodige empathie omringt. Zeker patiënten die voor het eerst komen, voelen zich onzeker. Sommige patiënten krijgen slecht nieuws te horen van de arts.  Dan is het extra belangrijk dat ze goed worden opgevangen door ons. We zorgen ook voor alle praktische regelingen zodat ze zich daar alleszins niets van hoeven aan te trekken.”

 

Informatie

Ook een goede informatieverstrekking ziet Kimberley als een belangrijk aspect van warme zorg. “Patiënten krijgen bij de arts soms heel wat informatie te verwerken. Wij overlopen dan na afloop rustig met hen welke onderzoeken ze allemaal nodig hebben en in welke volgorde die onderzoeken gepland worden. Ze hoeven zelf niets laten in te plannen, dat doen wij voor hen. Eigenlijk proberen we alle vragen die ze hebben, voor hen in te vullen en op te lossen.”

 

Veelzijdige job

“Zelf werk ik tegenwoordig wat meer ‘backoffice’ maar ik heb wel dagelijks contact met patiënten. Dat vind ik heel belangrijk. Het is net die afwisseling die ik fijn vind, mijn job is iedere dag anders. Eigenlijk is deze job zoveel veelzijdiger dan ik tijdens mijn studies of stage kon vermoeden!”