Een korte babbel met leidinggevende logistiek Rob Clauw

Als leidinggevende logistiek op campus Salvator passeert Rob Clauw op heel wat diensten in Jessa. Zijn ervaringen deelt hij graag.

Wat is je leukste herinnering aan Jessa tot nu toe?

Ik werk nu 10 jaar in het ziekenhuis, eerst als steward, dan als logistiek medewerker en nu als teamleider logistiek. Deze jobs hebben me al veel fijne werkdagen opgeleverd. Doorheen dit alles zijn er twee dingen die ik heel sterk apprecieer: de kansen en steun die ik heb gekregen om door te groeien en het feit dat ik een heel flexibel en professioneel team mag leiden. Ze weten perfect waar ze mee bezig zijn en zijn sterk in het oplossen van problemen die zij tegenkomen. Met zo’n team is het heel fijn werken!

Vaak wordt er gezegd: “Ik zou wel eens een vlieg willen zijn.” Naar welke plek binnen Jessa zou jij dan vliegen?

Vanuit mijn job als teamleider logistiek kom ik zowat overal in huis. De twee diensten die mijn nieuwsgierigheid het meest prikkelen zijn het operatiekwartier en het laboratorium. In het operatiekwartier als verpleegkundige met artsen samenwerken: het is een belangrijke en boeiende job. En een laboratorium in een groot ziekenhuis omvat zoveel meer dan standaard labotesten. Al die verschillende labo’s binnen Jessa werken met een heel uitgebreid instrumentarium. Als ik goederen uitpak, ben ik best wel nieuwsgierig waarvoor ze dienen.

Als er een award was voor ‘beste Jessa-medewerker van het jaar’, aan wie zou je die dan toekennen en waarom? 

Ik heb bijzonder veel waardering voor de 150 vrijwilligers in ons ziekenhuis. Zij helpen onbezoldigd in hun vrije tijd om patiënten een warme thuis in ons ziekenhuis te geven. Rustig en op de achtergrond maar met een grote inzet. Ik moet er niet aan denken dat we hen zouden moeten missen: er zou ongetwijfeld veel warmte verloren gaan. Net die warme betrokkenheid is de essentie van in een ziekenhuis werken.

Met welke drie woorden of begrippen associeer jij Jessa?

Ik zie Jessa als een warme thuis voor mensen, zowel voor patiënten als medewerkers. Ik kom iedere dag met goesting werken. Dat heeft onder meer met de fijne sfeer te maken. Daarnaast is het sociale aspect, het zorgen voor mensen voor mij een belangrijk gegeven dat mij aantrekt. Ook in mijn vrije tijd zorg ik graag voor mens en dier. Een derde begrip waarmee ik Jessa associeer is ‘groei’. Die groei levert heel wat positieve, soms ook negatieve punten op. Het is belangrijk dat we uit de positieve elementen kracht putten voor de toekomst.