Vrijwilligers

Binnen het Jessa Ziekenhuis werken dagelijks tientallen vrijwilligers, die zich belangeloos inzetten voor het comfort en het welbevinden van de patiënt. Ze zijn er om te luisteren, ze gaan met patiënten wandelen, helpen waar ze kunnen en soms zijn ze er gewoon als gezelschap.

Binnen het Jessa Ziekenhuis werken vrijwilligers op zeer diverse diensten. Dit gaat van het onthaal tot de palliatieve eenheid, van oncologische tot geriatrische verpleegafdelingen, van patiëntvervoer tot onze dienst Hemodialyse,…..

De kerntaak van onze vrijwilligers is een luisterend oor kunnen zijn voor patiënten en zijn naasten. Daarnaast hebben ze een positieve ingesteldheid en zijn ze sociaal voelend en geduldig. Vrijwillig zijn betekent ook discreet zijn en zich houden aan het beroepsgeheim.
Voor de vrijwilligerswerking van ons ziekenhuis werken we samen met verschillende vrijwilligersorganisaties o.a. Present, Kom op tegen Kanker, Vzw De witte Roos, ….

Als ziekenhuis bieden wij onze vrijwilligers een leuke uitdaging, een leuk team van vrijwilligers en professionelen, een verzekering tegen ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid tegen derden. Jaarlijks organiseren wij ons vrijwilligersfeest waar alle vrijwilligers letterlijk in de bloemetjes gezet worden.

Heb jij zin om deel uit te maken van ons team enthousiaste vrijwilligers of wil je wat meer informatie over onze vrijwilligerswerking? Neem dan contact met onze vrijwilligersverantwoordelijke Jurgen Breemans, via 011-33 95 51 of jurgen.breemans@jessazh.be.