Zorgwerkgever van het Jaar

Het Jessa Ziekenhuis heeft donderdagavond 7 juni de Award voor “Zorgwerkgever van het Jaar” ontvangen in de Eskimofabriek in Gent. De wedstrijd is een jaarlijks initiatief van Mediabedrijf ZorgAnders. Voor de ultieme award, die van Zorgwerkgever van het jaar, schreven 15 kandidaten zich in. Tegen 22 u mochten algemeen directeur dr. Yves Breysem en personeelsdirecteur Karel Bosmans, de fel gewaardeerde Award in ontvangst nemen. 

Bij de keuze van de winnaar zocht een jury, aan de hand van een ingediend dossier en een persoonlijke verdediging op 4 juni, een antwoord op een aantal cruciale vragen: Welke werkgever heeft de meest tevreden medewerkers? Hoe blijft hij hen motiveren? Hoe groot is de betrokkenheid van het team? Krijgen ze voldoende inspraak? Staat de organisatie open voor innovatie? Ook de manier waarop wordt getracht om het ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden, werd geanalyseerd. 

Dr. Breysem is alvast bijzonder trots op de Award: “Deze erkenning geeft ons als werkgever een aantrekkelijke uitstraling in Vlaanderen. Maar veel belangrijker vind ik het een erkenning voor onze 3200 medewerkers en artsen. Net zoals iedereen binnen de directie, wist ik ook al langer dat Jessa een zeer gemotiveerd team van medewerkers heeft. Maar nu weet de rest van Vlaanderen dat ook, en dat is geweldig.” 

Karel Bosmans, personeelsdirecteur: “Een belangrijke beleidsambitie van Jessa is dat we steeds op zoek zijn naar de meest geëngageerde en competente medewerkers. Daarbovenop moeten ze de juiste Jessa-spirit hebben naar onze patiënten toe. Jessa staat bekend voor haar warme en persoonlijke zorg en dat is volledig de verdienste van het hele team.” 

Bij Jessa werken 3113 medewerkers en 394 artsen. 
Meer cijfers: www.jessazh.be/jaarverslag2017